Flera åtalas för bluffakturor

 

 

Två personer i Skåne misstänks ha sysslat med så kallade bluffakturor åtalas av ekobrottsmyndigheten för grova bokföringsbrott, grova skattebrott samt överträdelse av näringsförbud.

Det rapporterar bland annat tidningen Sydsvenskan. En 43-åring har trots gällande näringsförbud drivit fem olika bolag. Det är mångmiljonbelopp som enligt åklagaren har passerat genom företagen utan att bokföras. Åklagaren vid andra ekobrottskammaren yrkar på ytterligare nio års näringsförbud. Åklagaren kräver också tre års näringsförbud för 54-årig kompanjon. Ytterligare personer som har varit delaktiga i affärerna har redan dömts för sin inblandning.

Sydsvenskan poängterar också att bolagen, som männen drivit genom bulvaner, i det här fallet så kallade målvakter, har satts i konkurs. Den huvudsakliga verksamheten har varit bluffakturor. Anställda har ringt till företag och lurat dem att betala för tjänster eller produkter som aldrig levereras.

Vidare uppges det att de båda åtalade har ingått i en grupp människor som har bollat företag och fakturor på stora belopp mellan sig medan de emellanåt har levt på lönebidrag.

 

Adress
Granska Norden AB
Box 42038
126 12 Stockholm

Besöksadress
Granska Norden AB
Månskärsvägen 10 A
141 75 Kungens Kurva

E-post & Telefon
E-post: info@granska.nu
E-post 2: sven@granska.nu
Telefon: 070-657 23 26