Stor polisinsats med flera gripanden

 

En stor polisinsats har under tisdagskvällen gjort tillslag på flera ställen i Stockholms län och flera personer har frihetsberövats. Kyrkochef och tjänstemän från AF gripna.

Ett tiotal personer greps i Stockholms län under tisdagskvällen misstänka för grovt bedrägeri mot Arbetsförmedlingen. Den misstänkta huvudmannen ska, enligt uppgift till den Södertäljebaserade tidningen LT, vara en högt uppsatt person inom syrisk-ortodoxa kyrkan bosatt utanför Södertälje. Under kvällen kom uppgifter in till LT att polisen genomförde en razzia i kyrkans lokaler i Hallunda.

Dessutom gjordes husrannsakan på ett tiotal andra platser i Södertälje och de södra länsdelarna. Bland annat på Arbetsförmedlingens lokaler på Turingegatan i Södertälje där datorer hämtades ut av civilklädda polismän.

Enligt uppgift till LT ska minst två tjänstemän från Arbetsförmedlingen i Södertälje vara bland de gripna. De misstänks för medhjälp till grovt bedrägeri.

Insatsen är ett led i en myndighetsgemensam satsning mot organiserad brottslighet.

Polisen skriver på sin hemsida att personal från polismyndigheten, åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kronofogden och Skatteverket har på olika sätt medverkat.

 

Adress
Granska Norden AB
Box 42038
126 12 Stockholm

Besöksadress
Granska Norden AB
Månskärsvägen 10 A
141 75 Kungens Kurva

E-post & Telefon
E-post: info@granska.nu
E-post 2: sven@granska.nu
Telefon: 070-657 23 26