Västeråsare misstänkt för penningtvätt

 

En 30-årig västeråsare är tillsammans med två andra personer misstänkt för grovt penningtvättbrott. Polisen grep 30-åringen med 1,7 miljoner i bilen. Ekobrottsmyndigheten har nu startat en brottsutredning.

Tidningen VLT var först med att avslöja nyheten. Det började med att 30-åringens bilfärd blev stoppad av polisen i Göteborgsområdet. När polisen kontrollerade bilen hittades nära 1,7 miljoner kronor i kontanter i bagageutrymmet.

Polisen lade beslag på pengarna. 30-åringen kunde nämligen inte på något sätt förklara varför han hade den stora summan i bilen, uppger tidningen.

I och med detta började också Skatteverket utreda 30-åringens affärer. Han driver både en enskild firma och ett aktiebolag. Skatteverket kunde påvisa att det var stora differenser mellan 30-åringens uppgifter i deklarationerna för den enskilda firman och de exportuppgifter han lämnat till Tullverket.

Skatteverket beslutade i det läget att beslaget skulle bestå till dess utredningen är klar.

Enligt VLT har nu 30-åringen har klagat på Skatteverkets beslut att behålla pengarna. Skatteverket har därför vänt sig till Förvaltningsdomstolen i Uppsala med begäran om att pengarna ska betalningssäkras. Samtidigt har Ekobrottsmyndigheten startat en brottsutredning.

 

Adress
Granska Norden AB
Box 42038
126 12 Stockholm

Besöksadress
Granska Norden AB
Månskärsvägen 10 A
141 75 Kungens Kurva

E-post & Telefon
E-post: info@granska.nu
E-post 2: sven@granska.nu
Telefon: 070-657 23 26